Verkoop

Wij verkopen diverse producten die afkomstig zijn van onze bijenteelt. Deze producten worden aan huis verkocht en op de jaarmarkt van de Tuinvereniging Roomburg. De jaarmarkt is in het derde weekend van augustus.


Honing

Bijen zijn bloemvast. Ze bevliegen tijdens hun vlucht één bepaald soort bloemen, bijvoorbeeld appels. Ze gaan niet, zoals hommels, van appel naar paardebloem en omgekeerd. Hierdoor hebben wij veelal honing die bestaat uit een specifieke dracht.

In mei/juni hebben we veelal fruithoning van appel/peer. Dit is een gecremde- en dus goed smeerbare honing met een zachte romige smaak. In dezelfde periode winnen we soms ook honing van de Oostvlietpolder. Dit is een heldere honing van de dracht van de volkstuinen, wilg en kastanje.

Na de zomer hebben we honing vanuit het drachtgebied in Maarn. Dit is een heldere honing van voornamelijk linde. Bij een goed naseizoen hebben we ook heidehoning.


Bijenwas

Bijen gebruiken was voor het bouwen van raten en het verzegelen van broed- en voorraadcellen. Deze was wordt door de bijen zelf gemaakt. Het winnen van was gebeurt door het smelten van wasraten. Deze was verwerken wij tot kaarsen.


Jam

Een eigen gemaakt potje jam is het lekkerste dat er is. Daarnaast vinden we het leuk om producten uit onze eigen volkstuin/tuin te verwerken tot jam. Afhankelijk van het seizoen hebben we jam van aardbeien, gemengde rode vruchten, rabarber/aardbeien, vijgen en mispel.


Comments